Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns plats för alla

Annons
Det finns plats för alla

Läste med stor förfäran insändaren från Naturbruksgymnasiet i Ljusdal. Jag trodde att om man gick en sådan utbildning älskade man sin natur och det som finns i den, så även vargar.

Vad är det som säger att den ena eller andra har större rätt att leva och föröka sig, vi människor har ju tagit ifrån djuren snart allt. Visst är även jag lite rädd ibland när jag är ute i skogen, och det är jag ganska ofta, men jag är nog mera rädd för elaka människor än för djuren.

Jag ska ärligt erkänna att jag inte vill stöta på en björn när jag är ute och strosar i skogen, men kan ju för den sakens skall inte önska att det inte fanns några björnar. Jag har även lite svårt att förstå att det kan var en glädje att döda ett djur som aldrig gjort mig något ont. Om det är i självförsvar, går det väl att begripa, men att vargstammen ska vara liten så att ni ska komma ut och avliva småvilt och klövdjur alldeles själv är för mig en horribel tanke.

Det största skadedjuret på vår vackra jord är människan, vi roffar åt oss och blir fler och fler, vi skitar ner moder jord och skövlar skog. I många fall tar vi ingen som helst hänsyn till andra levande väsen, så frågan är om vi är värda något pris alls? Det är bra att det utbildas jägare, för det finns massor av skabbräv att skjuta. Då gör ni en mycket god gärning för de lider väldigt, men det kanske inte ger någon kick?

Monica Forslund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons