Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns ingen vinnare från något parti angående tvisten om Sollefteå

/
  • Det överraskande draget att placera statsminister Stefan Löfven i sitt hemlän väntar ännu på sin förklaring, skriver skribenten.

Annons

Troligtvis har alla människor fattat flera felaktiga beslut under sitt liv. De flesta försöker rätta till när man upptäcker att man tänkt fel. Varför gäller inte detta våra politiker i regionen?

Inget parti har gått ut som vinnare efter besluten om avlövningen i Sollefteå.

Sossarna har tappat nästan hela sitt ledarskikt, kvar finns Jan Olof Häggström, säkert en hygglig person men knappast någon röstmagnet och en av många genomskådad Elvy Söderström som väl får sägas ha framtiden bakom sig.

Det överraskande draget att placera statsministern i sitt hemlän väntar ännu på sin förklaring. Desperation eller en möjlighet för honom att kunna reparera förtroendet efter det svikna vallöftet. I så fall måste nog Stefan våga visa sig i Sollefteå.

Centern har inte heller vunnit på att tillsammans med SD gömma sig bakom en folkomröstning, Ett förslag som man nu helst vill förpassa in i glömskan.

Miljöpartiet har genom Eva Anderssons insats troligen utplånat sig själv.

Läs även: "Samåkning till sjukhuset – hur patientsäkert är det egentligen?"

Moderaterna har visat sig ha en viss förmåga att tänka om när det gäller länsklinikerna, vilket hedrar dem.

Liberalernas luddiga mummel högt i det blå är åtminstone för mig svårt att uppfatta som annat än svammel.

Det återstår bara Vänsterpartiet som har hållit en rak linje hela tiden men som inte haft kraften att ena sitt parti i regionfullmäktige.

I den här situationen är det för mig obegripligt att inte politiker i alla partiet inför valet försöker ena sig om en nystart beträffande vården i Ådalen och Övik.

Det nuvarande utbredda politikerföraktet skulle bytas till stor respekt om man kunde erkänna att det som började med en tveksam besparing på 15 miljoner riskerar att förlama och försvåra utvecklingen av vår region för år framöver.

Bit huvudet av skammen och gör det som alla medborgare önskar: Sluta käbbla, låt gårdagens parodiska debatt mellan JO Häggström och Per Wahlberg bli den sista av den sorten.

Börja diskutera hållbara lösningar inför framtiden i en region som måste hålla ihop,

Lars-Göran Forslund…

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons