Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dementa fråntas vård

Annons
Dementa fråntas vård

Pensionärer litar allt mindre på socialdemokraterna, enligt Sifos samhällsbarometer. Av de tillfrågade tyckte endast 20 procent att socialdemokraterna står på de svagas sida. För två år sedan var siffran 45 procent. Det är föga överraskande med tanke på den politik som genomförs.

Förra veckans beslut om flyttning och bantning av gruppboendet Aspen i Sollefteå är ett i raden. Dementa får färre vårdplatser när flyttningen genomförs till ett nytt provisorium och 4 av 13 platser tas bort. Dessutom flyttas 2 äldre utvecklingsstörda över till vanliga boenden för äldre, för att bereda plats åt gruppboendet. En neddragning på 6 platser i ett enda beslut!

Besparingen (samordningen) är drygt 2 miljoner - jag kallar det nedskärning! Det är främst minskning av personal, det vill säga färre händer i vården som "sparar" pengar. Inget i beslutet säger att nya platser ska ordnas och pengar finns inte heller. Tvärtom är sparkraven nästa år stora.

Som kristdemokratisk ledamot i nämnden krävde jag att förvaltningen skulle återkomma med förslag som inte innebar färre vårdplatser.

Självklart ska bättre lokaler än dagens ordnas, men inte till priset av att färre får vård!

Av Tidningen Ångermanlands artikel 1/11 framgick inte att jag reserverade mig mot beslutet. Du som läser detta är kanske en de många som själv får kämpa som anhörigvårdare till en dement.

Ditt hopp om en plats för din anhörige har vänstermajoriteten i Sollefteå skjutit på framtiden. Så agerar partier som inte längre står på de svagas sida, men vem kan bli förvånad över det!?

Sverker Ågren (kd)

Ledamot i VON, Sollefteå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons