Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggnader nära vattnet

Annons

Man kan inte undgå att bli förvånad och undrande, när man läser om kommunens byggnadsplaner i närheten av stadens hamnområde. Arenan och några bostadsrättshus är redan färdigbyggda ganska nära kajen som ligger för närvarande cirka två meter från vattenytan.

Det planerade hotellet intill gästhamnen är beslutat ett byggas inom närmaste tiden och kritiken mot detta bygge har endast berört den skymda utsikten för det gamla och vackra stadshotellet. Enligt de senaste uppgifterna så har Scandic hotell dragit sig ur, så detta bygga kanske flyttas från hamnområdet till mångas glädje. Alla byggnader som är planerade och även de redan färdigbyggda är väl av sådan hög kvalite och skall väl stå kvar i minst 50-100 år är det väl tänkt.

Min fråga är: Tar inte kommun och byggherrar någon hänsyn till alla varningar från vetenskapsmän och forskare som tror att havsytan kan stiga upp till två meter om 20-30 år och ändå till sex meter om 100 år. Isen smälter nu i en allt snabbare takt och detta kommer att innebära en enorm katastrof för många storstäder och lågt liggande länder. Enligt nya uppgifter har det konstaterats att Sibiriska tundran ända uppe vid norra ishavet drabbats av en förhöjning av temperaturen med påföljd att stora mängder av metangas läcker ut i atmosfären. Metangasen har betydligt större påverkan på klimatet än co2. Kommer vi att bli lika överraskande och oförstående som vi blivit av den ekonomiska krisen som nu drabbat världen?

En tänkande Sven

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons