Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussen var säker

Annons
Bussen var säker

Svar till insändaren "Nu måste Linjebuss skärpa sig" i Tidningen Ångermanland den 3 oktober:

Bussen (en Volvo B10M LB-1634 årsmodell 1992) skadades lätt vid en sammanstötning med en lastbil den 6 juni 2001. Skadorna omfattade bakdörren, som inte gick att stänga helt. Den 7 juni åtgärdades den skadade bakdörren genom att en av flera lås- och stödhakar monterades bort. Därmed gick bakdörren åter att stänga. Denna bortmontering äventyrade inte säkerheten för resenärer eller förare. Ansvarig teknisk personal kontrollerade noggrant bakdörrens funktion och konstaterade att det ej fanns risk för att någon olycka skulle kunna ske. Bussen uppfyllde gällande säkerhetskrav.

Efter att Länstrafiken kontaktades kontrollerade även deras representanter bakdörren och fann att bussen uppfyllde säkerhetskraven.

Det beslutades att en fullständig reparation av bakdörren skulle ske vid nästkommande underhållsservice. Vi vill poängtera att bussen inte reparerades på uppmaning från någon myndighet.

Bussen ingår i och följer Linjebuss underhållsprogram som uppfyller alla krav lag och trafiksäkerhet ställer, även de av Länstrafiken uppställda kraven.

Linjebuss har behandlat detta enskilda ärende seriöst och med stort allvar, i likhet med alla andra ärenden av samma art som är eller kan bli ett trafiksäkerhetsproblem. Säkerheten är en oerhört viktig del i arbetet inom Linjebuss. Arbetet bedrivs med ledstjärnan att under inga omständigheter äventyra förares, resenärers och medtrafikanters säkerhet.

Naturligtvis utvärderas ärenden och tillbud för att vi ska lära för framtiden och för att på detta sätt minska riskerna. Så sker även med detta fall.

Ulf Andersson

Driftchef Norrland

Linjebuss Sverige AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons