Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bris inför julen - Ö-viks stöd

Annons

När man längtar som mest efter jul och det som hör till den tiden på året är det lätt att glömma bort att inte alla delar den känslan. Ni vet, känslan av lugn, gemenskap och möjlighet att göra det roliga i livet. Den känslan. Den har inte alla.

Just nu i december berättar barn och ungdomar för Bris (Barnens rätt i samhället) om en oro inför årets mest hyllade högtider, jul och nyår. Nästan 400 000 barn i Sverige lever i familjer med ett riskbruk av alkohol, vilket innebär att alkoholkonsumtionen är så hög att föräldrarna riskerar ett missbruk. Bris möter en del av de här barnen i vår stödverksamhet, framför allt den här tiden på året. För barnen vet att föräldrarna kommer att dricka mer och risken för bråk, våld och övergrepp ökar. Barnen vet, för de har varit med om det tidigare. En del av de barnen bor i Ö-vik. Det finns också barn som kontaktar Bris i jultider för att de är ensamma, eller för att en förälder kommer att vara ensam i jul, eller för att de inte vet om familjen kommer att ha råd med julklappar. De barnen finns också i Ö-vik.

Ett barn ska aldrig behöva ta ansvaret för att föräldrar dricker, eller för familjens ekonomiska situation. Men de behöver hjälp med att hitta vägar, andra vuxna som kan hjälpa eller våga ta kontakt med myndigheter som kan hjälpa familjen. Att hitta de här vägarna är vad Bris är till för. Men kanske allra mest för att avlasta, att vara den som visar det ljusa i livet och som hjälper till att ta fram barnets inneboende kraft.

Därför är det så viktigt att Bris är tillgängligt för barnen, när de behöver oss. Och därför arbetar vi hårt för att utöka våra öppettider, och för att kunna möta barnen på deras arenor. Därför behöver vi ständigt utveckla vår stödverksamhet och för det behöver vi hjälp.

Det initiativ som nu kommer från Ö-vik är enormt viktigt för vår möjlighet att stötta barn. Era barn. Företagsutmaningen som initierats av lokala företag, lokal media och världens bästa hockeylag är något som kommer att möjliggöra för Bris att i ännu större omfattning stödja och hjälpa de barn som behöver det. Även på julafton. För behovet finns även då. Ö-vik gör skillnad. Tack!

Erica Hägglund

BRIS-ombud

Annchristin Gustavsson

Regionchef BRIS Nord

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons