Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut kring hemtjänstavgift behandlas fel

/

Annons

Med räkningen för hemtjänst nu senast kom ett meddelande som väcker en hel del frågor. Man hänvisar till riksdagens budgetbeslut för att ha anledning höja hemtjänstavgiften. Men inte ett ord om att nämnden har tagit beslut om avgiftshöjning. Därtill är meddelandet från en tjänsteman. Det får mig att fundera över om man numera tar ekonomiska beslut på delegation i socialnämnden. Eller är det någon enskild som tagit beslutet? Det ser heller inte ut som något politiskt beslut, eftersom de ekonomiska beslut som riksdagen tagit grundar sig på regeringens löften till pensionärerna i budget. Där man lovade pensionärerna tillskott så fort att det fanns möjlighet. Jag tror därför att riksdagen inte har tagit något beslut om att Socialnämnden i Härnösand har någon del i den höjningen. Varför jag ifrågasätter är om jag har skyldighet att betala för något som inte är rätt behandlat.

Ingvar Rodin

Svar Direkt:

Tyvärr har Socialstyrelsens information om förändring from 1 juli 2016 i högkostnadsskyddet/ maxtaxan, av misstag skickats ut innan socialnämnden i Härnösand tagit beslut om eventuell förändring.

Socialnämnden sammanträder den 25:e augusti. Eventuella förändringar påverkar avgiften för personer som uppnår maxtaxa över 1 772 kr/månad för hemtjänst i ordinärt och särskilt boende. En eventuell förändring påverkar alltså inte alla brukare. Information har gått ut till berörda att ingen ny avgift tas ut innan nämnden tagit beslut.

Efter socialnämndens sammanträde kommer ny information att skickas ut om eventuell förändring av avgiften och när den i så fall kommer att börja tas ut.

Vi ber om ursäkt för den olägenhet detta kan ha förorsakat brukare och tackar för att misstaget uppmärksammats.

Agneta Nordström

Förvaltningschef

Socialförvaltningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons