Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre snusa än röka

Annons

E Under de senaste åren har det föreslagits att rökarna bör bo avskilda från andra människor och betala högre hyror på grund av att de förstör lägenheterna. Dessutom arbetar de på grund av sina laser inte lika effektivt som andra människor och bör därför tjäna mindre än sina icke rökande arbetskamrater. Konstaterandet att rökarna förorsakar samhället extrakostnader talar inte heller till deras fördel.

Dessa, i rökarnas tycke, ogrundade slutsatser har nu föranlett dem att försvara sig med att de inte kostar samhället lika mycket därför att de dör tidigare. Någon pension behöver alltså i regel inte utbetalas till dem på grund av avkortad levnadstid.
Det skulle inte förvåna mig
om rökarna snart kommer med påståendet att samhället även sparar pengar på alla passiva rökare som dör tidigare på grund av rökarnas framfart.

Försök sluta röka i stället för att komma med dumma påståenden. Om ni absolut måste tillfredsställa ert nikotinbegär, börja snusa i stället. Då besvärar ni inte folk i er omgivning och förorsakar inte andra människors för tidiga död.
Det blir då bara ni själva som drabbas av tobakens skade-verkningar.LENNART H.J. WIKLUND

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons