Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen förlorar på maxtaxan

Annons
Barnen förlorar på maxtaxan

Till skillnad från s-politikern i Kramfors, Eva Sonidsson, tycker jag inte om maxtaxan i barnomsorgen. Visst vore det trevligt om lägre kostnader gynnade barnen. Men maxtaxan leder till fler barn på dagis och de får längre dagar, vilket inte är hälsosamt. Dessutom ger lägre avgifter mindre inkomster för kommunen. Det brukar betyda mindre personal som ska sköta fler barn.

Sonidsson skryter i sin insändare om hög kvalitet i kommunens barnomsorg som ska behållas och att "maxtaxan främst är till för barnens skull". Knappast!

Hon avslöjar sitt egentliga syfte med orden "maxtaxan gynnar alla kategorier: metallarbetare, kommunalare och andra lågavlönade". Barnen då?

Vidare hoppas Sonidsson att "föräldrar kan öka sin arbetstid". I stället för att jobba mindre ska vi alltså jobba mer - strunt i barnen!

Sonidsson lovar att maxtaxan ger Kramfors barnfamiljer "drygt 6 miljoner mer att använda till annat, till exempel semester, konsumtion, investeringar". Pengar är viktigast!

Hon ömmar även för kvinnorna: "Kvinnor kan bli mer ekonomiskt självständiga och förbättra sina framtida pensioner". Bra, men inte på barnens bekostnad!

Enligt Sondisson kommer "maxtaxe-barnen" bättre rustade till skolan. Tillåt oss tvivla!

Anette Lundkvist (c)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons