Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arg på saltbilen

Annons
Arg på saltbilen

Samma sak varje år, och lika arg blir jag varje gång jag ser saltbilen. Snön hinner inte mer än landa på backen innan det vräks på salt. Till vilken nytta?

Är det för att det ska likna sommarföre året om? För en del verkar vaggas in i en falsk tro att det är sommarföre bara för att asfalten syns. Eller har folk så dåliga kunskaper i att framföra fordon i vinterväglag som det behövs?

Efter väg 334, som går förbi oss, är man då inte heller vidare snabb på att ta bort snömodden som blir efter saltpåvräkningen. För att inte tala om alla andra konsekvenser som blir till följd av detta.

Det går åt massor med spolarvätska då man ständigt måste spruta rutorna efter att man hamnat bakom någon eller möter någon bil. För att inte tala om avfettningen som man använder för att hålla bilen någorlunda ren (det blir nog mycket rost på den som det är).

Dessutom, som småbarnsförälder kånkas barnvagnar ut och in i bilen och risken att man ser ut som ett vandrande saltkar är stor.

Visst kan jag förstå att tyngre fordon kan ha det svårt att komma fram i vissa väglag, men varför i hela friden klarar sig andra norrlänska landskap med mindre salt än vad vi gör?

Har väldigt liten förståelse för detta och vill i stället se sand på våra vägar. Ett bra vinterväglag på vägar som man i stället hyvlar mellan varven är mycket behagligare att köra på. Och dessutom, är det vinter måste man ändå ha så mycket förnuft att förstå att man inte kan köra som om det vore sommarföre.

Saltig småbarnsförälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons