Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är du mer värd än någon annan?

Annons
Är du mer värd än någon annan?

Genom mitt arbete i Samhall Midland har jag haft förmånen att möta en rad personer som jag annars aldrig skulle mött. Personer som råkat slita ut sig i sitt yrke och i dag fått en möjlighet att anpassa arbetstakten och kunna fortsätta arbeta trots en arbetsskada.

Jag har mött personer som vid en första anblick kanske är annorlunda än gemene man, men som inombords besitter en kraft som jag själv ofta söker.

Personer som genom olyckliga omständigheter fått någon form av arbetshandikapp men ändock, med glädje och entusiasm, ger sig in i arbetet därför att de vet en sak som många andra verkar glömma.

De är precis lika mycket värda som någon annan.

De fanns någon historisk vis man som en gång sa: "Jag har aldrig mött någon som inte varit mig överlägsen i något". Det vill säga, vem du än möter, är denne bättre än dig på något.

Vårt samhälle står inför ett växande problem. Invånarna blir äldre och med ålder kommer också krämpor. Det kommer att behövas en enorm kraftsamling för att vi ska kunna trygga vård och omsorg till våra mor- och farföräldrar, mammor, pappor och till slut också oss själva.

Det är en rad missuppfattningar som skapar kritiken mot Samhalls åtaganden gentemot kommuners äldreomsorg. I Samhall i dag finns personer från alla branscher. Vi besitter en kompetens som är både bred och djup. Vi inser att alla inte kan allt. Men alla kan något.

Att bli/vara arbetshandikappad kan hända vem som helst. Genom olycka, utslitning genom arbete, social otrygghet, sjukdom eller annat funktionshinder. Det kan till och med hända dig!

Jag blir ledsen och besvikelsen när en yrkesgrupp, som har stora problem med sjukskrivningar och rekrytering av vikarier, har representanter som går ut i media och berättar att man är rädd om sin yrkesstolthet. För att Samhall arbetar i denna yrkeskategori!?

Nu har Härnösands kommun skapat en möjlighet för dessa att koncentrera sig på det som de är utbildade till och ändå kritiserar man något som inte hänt.

Samhalls åtagande innebär en avlastning till i dag redan befintlig verksamhet. Vår personal är där för att underlätta vårdarbetet. Och de ska, enligt uppgift, göra det väldigt bra. Det finns inga belägg idag för att Samhall gått in och tagit de arbetsuppgifter som kräver "hög" vårdkompetens.

Är det ok att outbildade ungdomar avlastar er? Kan det vara så att man tror att personal från Samhall inte är lika mycket värd? Hjärtat säger en sak, men hjärnan en helt annan.

Jag har i alla fall fått förmånen att lära känna Samhall Midlands personal och det är med stolthet och glädje som vi arbetar. Och även om det finns människor som hellre dömer än tar reda på fakta, så hoppas jag att de allra flesta vet om att alla är lika mycket värda.

Roger Öberg

Informationsansvarig Samhall Midland AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons