Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansvaret för mobbning

Annons
Ansvaret för mobbning

Självklart är kommunens politiker och chefstjänstemän ansvariga för vad som händer i varje kommun. Vad är de till för annars?

Vilka anställer skolledare/rektorer och lärare? Rektorerna ansvarar för sina skolor och lärare. Lärarna ansvarar för sina skolklasser, med vilket menas de olika sorters människor som finns där som elever. Mobbningen blir enligt detta i slutänden kommunens ansvar, inte sant?

Lärarna och rektorerna på de nu aktuella "mobbningsskolorna" säger sig vara kränkta, nedvärderade, påhoppade och känner sig omöjliga. Vad tror ni då att de små människorna känner, de som överhuvudtaget inte har gjort något alls för att ha blivit påhoppade? De som skall få sin skolutbildning och bli tillitsfulla vuxna medmänniskor en gång?

De som sviks kanske redan i förskolan?

Jag anser, att det minsta en kommun skall göra, när bristfällig skolutbildning har blivit till på grund av mobbning, är att ge den kommunens medlem fri/gratis full grundutbildning - även fast fullvuxen!

Och så den viktigaste insikten av alla; Förövare kastar nästan undantagslöst skulden på offret. "Annars är de ju inte smarta", som en polis sa i en TV-intervju en gång. Och skyller ifrån sig på varandra också om det är flera inblandade.

Retad tant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons