Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt kretsar inte kring centrala Sollefteå

Annons
Allt kretsar inte kring centrala Sollefteå

Att verka för turismen i Sollefteå kommun är ingen direkt preciserad uppgift, men jag misstänker att det i Sollefteå kommuns upphandlings underlag är mer preciserat vad Nipporten skall syssla med. Jag läste nyligen i Sollefteåmagasinet om Ola Olssons behagliga besvär med att det är så många som vill vara i Sollefteå/Hallstaberget med sina tävlingar men att alla inte kan komma därför att det inte finns nog med funktionärer i Sollefteå. Min fråga då blir: Måste de vara just på Hallstaberget under SSKs (Olssons skötebarn) ledning. Visst går det att göra mycket runtomkring där, men om förfrågningarna överstiger mängden möjligheter kanske det går att undersöka möjligheterna att utlokalisera tävlingarna?

Jag är säker på att funktionärerna i Graninge, Ramsele, Edsele, Junsele, eller rentav Remsle kanske inte alla är överbelastade.

Beträffande kringarrangemang kan säkert handlarna på dessa orter ställa upp med öppettider, eller fortsätta att bussa folket till Sollefteå, eller varför inte be handlarna från Sollefteå åka ut på marknadsdagar i någon av de yttre orterna. Detta kan vara en lösning på det dilemmat.

Sedan läste jag även budgetförslaget för turism- och fritidsnämnden och kan inte annat än bli lite fundersam. Om nu 50 procent av kommunens befolkning bor utanför centralorten Sollefteå, varför satsas inte pengar i liknande omfattning? Närmare 90 procent av pengarna går med nuvarande förslag till Sollefteå, med Risön och Hallstaberget.

Junsele kunde inte få ett årligt bidrag på 500-600 kronor för att finansiera belysningen upp till slalombacken. Den belysning som kommunen inte ville bekosta utan Junsele IF fick själva göra det med frivillig hjälp från många håll. Däremot kan stora pengar budgeteras för att belysa strandpromenaden på Risön!

Jag får säga som Hamlets far uttryckte sig, "Det är något ruttet i mitt Rike".

Peter Sehlin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons