Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Operation väntar finalklara Panetoz

Annons

Panetoz dansade hela natten efter skrällsegern i Linköping. Men efter solsken kommer regn. Frontmannen Pa Modou Badjies skada på stämbanden blir bara värre och nu tvingas sångaren till operationsbordet.

Champagnekorkarna smällde en efter en när Panetoz firade finalbiljetten under lördagsnattens efterfest. Bandet lyckades charma tv-tittarna trots att frontmannen Pa Modou Badjie dragits med röstproblem under hela schlagerveckan.

"Blir värre och värre"

Nu står det klart att sångaren kommer ha kvar av sin stämbandsskada även under finalen i Friends Arena.

I dag känns det som att jag kommer gå sönder, det blir värre och värre och gör ont när jag pratar. Men jag kan inte vara tyst, jag är så glad, säger Pa Modou Badjie till TT.

På måndag ska han träffa en läkare i Stockholm. När operationen äger rum är ännu oklart, men Pa Modou Badjie har bestämt sig för att vänta med operationen till efter finalen eftersom det tar tre veckor att återhämta sig efter ingreppet. Målet är att bli frisk före bandets sommarturné.

Jag måste göra det för rösten blir inte bättre. Den måste bli bra till sommaren och det kommer den att bli, det är vad läkaren säger, säger Pa Modou Badjie.

Med frontmannen skadad får Panetoz sätta sitt hopp till en entusiastisk hemmapublik. Flera av bandmedlemmarna är uppväxta i Jordbro utanför Stockholm, inte så långt från finalarenan i Solna, och de räknar med ett bra drag i publiken.

Vi ska till hemmaplan, förstår du? Jag tror inte att du förstår. Det är ett stenkast från där vi började, det är enormt. Jag exploderar när jag tänker på det, säger Pa Modou Badjie.

Sanna Nielsen ett fan

Inte bara tv-tittarna blev charmades av den dansanta femmannagruppen. Lördagskvällens andra vinnare, storfavoriten Sanna Nielsen, berättar för TT att Panetoz även spred glädje bland artisterna under veckan som gick.

Jag älskar deras bidrag och det har jag gjort hela veckan. Framför allt tycker jag otroligt mycket om killarna, de har fötterna på jorden och vill bara att alla ska ha roligt.

Mer läsning

Annons