Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Onödigt, men tändvätska"

Annons

Supportrar har dödförklarat Södertälje SK.

Onödigt, men bra tändvätska, sade SSK:s Sebastian Idoff, vars lag på måndagen svarade med att återuppstå - 2-1 i derbyt mot Djurgården.

Krisstämpel, sist i serien och fyra raka nollpoängare. Läget inför matchen var prekärt, men på måndagskvällen vann ishockeyallsvenska Södertälje igen. 0-1 vändes till 2-1-seger i det klassiska derbyt borta mot Djurgården, det 200:e i ordningen.

Djurgården tog ledningen tidigt i jubileumsmatchen (Michael Holmqvist efter fem minuter).

Ett halvpissigt mål, menade Södertäljemålvakten Sebastian Idoff.

Kanske tänkte han "Inte nu igen".

Men i stället tände målet Södertälje.

Jacob Marto och Jason Gregoire gjorde mål och vände på steken i den andra perioden. De målen blev matchens två sista - Södertälje slet som bara ett krisstämplat lag kan i den tredje perioden - och såg till att Södertälje fick den seger laget behövde, med tanke på den senaste tidens händelser.

I söndags hade SSK-supportrar, besvikna över den senaste tidens resultat, placerat en gravstensliknande skylt och flera ljus utanför Södertäljes hemmaarena. "Södertälje SK. 1902-2013. Vila i frid", stod det på "gravstenen".

Det var nog mest de högst upp (SSK:s ledning) som var stötta. Det var onödigt av dom som gjorde det, men samtidigt fungerade det som en tändvätska. Jag förstår att fansen är besvikna. Vi har inte levererat som vi ska, sade Sebastian Idoff, som jublade stort och dansade inför Södertäljefansen efter matchen. Det var länge sedan man fick dansa, jävligt skönt, sade Idoff.

Inför derbyt fanns ett något gladare budskap hos SSK-anhängare. På klacksektionen på Hovets läktare fanns en banderoll med texten "Det viktiga är att ha kul".

Sebastian Idoff såg inte budskapet, men reflekterade ändå över det:

Det viktigaste är att fokusera på det positiva. Det blir så mycket negativt när man ligger där vi ligger, men vi har sagt att vi ska försöka ha roligt och njuta. Det är få förunnat att ha hockey som yrke.

Hos ishockeyspelarna i Skåne jublades det också på måndagskvällen. Malmö klev upp på kvalserieplats efter 2-0 mot Oskarshamn.

Mer läsning

Annons