Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Onanerade framför kvinnor i Kramfors – man döms för sexuellt ofredande

En man har dömts för sexuellt ofredande då han onanerat framför flera kvinnor i Kramfors, bland annat. Sammanlagt döms han för nio fall av sexuellt ofredande runt om i landet.

En Kramforsbo, i 20-årsåldern dömdes under fredagen för nio fall av sexuellt ofredande varav tre i Kramfors den 29 mars. Under den kvällen blottade sig för två unga kvinnor, samt ett barn på tre år, genom att stå i en port och onanera, enligt domen. Kvinnorna berättar i tingsrätten att de tyckte det var obehagligt då mannen stod cirka en meter från dem.

Samma kväll skulle en annan kvinna åka hiss i Kramfors, men när dörren öppnade sig stod det en man i hissen och tittade på henne samtidigt som han onanerade. Han drog sedan upp byxorna och gick iväg. Kvinnan berättar i tingsrätten att hon tyckte det var äckligt och att hon inte vill åka den hissen mer.

En annan kvinna i Kramfors, som då var 18 år, har också blivit utsatt för mannens sexuella trakasserier. Hon hade varit och handlat på Willys och i skjulet där man parkerar kundvagnar såg hon en man som stod och onanerade. Kvinnan blev chockad och hon berättar i tingsrätten att hon, efter händelsen, inte vågat gå till affären kvällstid.

Mannen döms alltså för sex ytterligare fall av sexuellt ofredande, där han onanerat offentligt. Två fall har skett i Täby kommun, ett fall under en tågresa till Järvsö, ett fall i Järvsö och två fall i Ljusdal.

Mannen frias för fyra fall av sexuellt ofredande.

Mannen nekade till alla anklagelser, men dömdes till fängelse i två månader och ska utvisas ur landet med förbud att återvända inom fem år.