Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

On Track Piraten mot Frankrike

Annons

För två veckor sedan skrällvann On Track Piraten SM på Åbytravet. På lördagen tog han hem klassiska storloppet CL Müllers Memorial på Jägersro.

Nu satsar vi mot Vincennes och några franska storlopp i vinter, sade tränaren Hans Strömberg.

Johnny Takter körde On Track Piraten till seger i SM efter ett perfekt smyglopp i rygg på ledaren. Takter var avstängd till lördagens tävlingar och Erik Adielsson fick chansen i sulkyn. Adielsson var bestämd i sin taktik och forcerade hästen till ledningen i utgången av första kurvan.

Jag anade att de skulle släppa till On Track Piraten eftersom han varit så bra på slutet. Sedan försökte jag hålla ett jämt och bra tempo för att passa min häst på bästa sätt. Det var väldigt bra av honom att hålla undan och vinna före så bra hästar. Jag är verkligen imponerad av "Piraten", sade Adielsson som vunnit Müllers Memorial två gånger tidigare med Rival Damkaer 1997 och Insert Gede 2007.

Tvåa blev Harry Haythrow som fick ett bussigt lopp på innerspår av Peter Untersteiner. Ekipaget tog sig förbi norske favoriten Yarrah Boko kort före mål.

Det var 50:e starten i rad på V75 för Harry Haythrow som fick 220 000 för andrapriset och har nu passerat tre miljoner kronor. En unik häst på flera sätt.

På lördagen fyllde V75 20 år och i jubileumsloppet trodde de flesta att segern skulle gå till Panne de Moteur. Men redan 800 meter från mål anade kusken Örjan Kihlström att det inte skulle hålla.

Panne de Moteur kändes slak och det var inte alls samma häst som tidigare, konstaterade Kihlström.

Nu blir det vintervila för Stefan Hultmans stjärna som grejade andraplatsen och 220 000 kronor. Sedan blir det full fokus mot Elitloppet på Solvalla sista söndagen i maj nästa år.

Segern gick till Rocky Winner som gjorde andra starten för nye tränaren Jörgen Westholm. Femåringen tränades tidigare av Åke Svanstedt.

Peter Ingves masserade ledaren hela loppet och Rocky Winner klev förbi Panne de Moteur utan problem över upploppet.

Hästen kändes väldigt bra, men jag trodde inte att vi skulle slå ledaren utvändigt. I sista sväng såg jag på Örjan (Kihlström) att han började bli lite orolig i sulkyn medan min häst kändes pigg. En väldigt härlig häst att köra och han har en fin framtid, berömde Peter Ingves.

Ingves tog en dubbelseger sedan han vunnit med Västerboonthenews i V75-4 efter en stark långspurt.

Mer läsning

Annons