Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖMK Rundbana bröt Strömsunds svit – VM-åkarna dominerade isracingsserien i Bollnäs

Precis enligt ritningarna så vann ÖMK Rundbana den sjunde omgången i isracingserien, som i lördags avgjordes på Rolandshov i Bollnäs.

Med tre VM-åkare i laget var utgången tämligen given på förhand. Att internationellt meriterade holländaren René Stellingwerf fick finna sig i att bli femteman (reserv) säger en hel del om kvalitén i uppställningen…

”Gamlingen” Stefan Svensson visade vägen för ÖMK. Han vann samtliga sina fyra framträdanden och knep dussinet fullt.

18-årige jättetalangen Ove Ledström körde tre heat – och vann dessa. Niclas Kallin-Svensson hade det möjligen något motigare, men lade ändå beslag på sju pinnar. Martin Haarahiltunen slutade på sex.

LÄS MER: Duon från ÖMK Rundbana fixade VM-silver

Dagens bästa poängplockare blev dock tidigare nämnde René Stellingwerf. Denne styrde till sig 14 poäng, men fick förstås en lättare resa jämfört med sina lagkamrater eftersom han hela tiden mötte femteförarna i respektive lag – och där Bollnäs dessutom inte deltog beroende på att man var en man kort.

Gävle hade förstärkning i form av tysken Johann Weber, samt Michel Bolt från Holland. Tillbaka i laget var även Per-Anders Lindström. Kompletterade av Joakim Söderström och Conny Fastesson såg trion till att föra upp gästrikarna på den bästa placeringen hittills i år – en andraplats.

LÄS MER: Conny Fastesson, 71, är Sveriges äldsta elitförare

Weber knep tio poäng via två heatsegrar och lika många andraplatser. Lindström skuggade på nio, medan Söderström tog åtta, Bolt fem och 71-årige Fastesson fyra. Den sistnämnde aktade inte för rov att passera Strömsunds Hans-Olof Olsén i det första heatet och ta en andraplats efter Martin Haarahiltunen.

Med Jo Saetre på skadelistan tvingades Bockarna Bollnäs starta med endast fyra förare. Man var i praktiken därmed chanslösa på en framskjuten placering, i synnerhet som Gävle denna gång – som nämnts – var extra starka.

Viktor Svensson samlade ihop fyra poäng till Bockarna, Anders Håkansson tre. En pinne vardera fixade Douglas Blomqvist och Michael Jarl. Laget var vikta för fjärde plats.

Inför seriens avslutning på Gävle Motorstadion kommande söndag så har Strömsund ett ointagligt försprång. Sex delsegrar, adderat med tredjeplatsen på Rolandshov, innebär totalt 19 poäng. Det är sex fler än ÖMK Rundbana, medan Gävle är trea i tabellen och Bockarna Bollnäs fyra.

LÄS MER: Nytt SM-guld till Strömsund