Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Om tiggeriförbud: Vi måste diskutera fakta inte känslor

Replik på Glenn Nordlund (S) om tiggeri: Jo, jag tänker säga allas lika värde – för det är vad det handlar om publicerad 28 april.

"Denne Gunnarsson" efterfrågade svar utan värdegrundsord eftersom värdegrund omöjliggör en faktabaserad rationell diskussion och problemlösning. Värdegrunden övertrumfar fakta, beprövad erfarenhet, rationalitet och logik. Värdegrunden övertrumfar till och med svensk lagstiftning.

Sverige har hundratals år av erfarenhet och faktabaserad kunskap om vilka sociala problem tiggeriet medför. Vidare medförd tiggeriet andra problem såsom olagliga bosättningar, nedskräpning och annan kriminalitet. Glenn Nordlund viftar bort dessa rationella argument för att förbjuda tiggeriet med känsloargumentet "Vi kan inte förbjuda en utsträckt hand." Otroligt. Yrkespolitiker talar om öppenhet, tolerans, inkludering, mångfald och allas lika värde samtidigt som otryggheten ökar. Vilken paradox.

Folkvalda politiker ska tjäna folket och verkställa deras vilja. Inte driva värdegrund.

Vi som är äldre än 50 år minns tydligt hur Sverige såg ut och fungerande förr. Vi är vitten till vad principlösa yrkespolitiker har gjort med vårt land. Folkvalda politiker ska tjäna folket och verkställa deras vilja. Inte driva värdegrund.

Tiggeriet är bara den synliga toppen på isberget. Det pågår en betydligt mer skrämmande utveckling under ytan. Den utvecklingen vill inte yrkespolitiker se. Den utvecklingen döljs bakom en mur av värdegrund.

Sam Gunnarsson,

egenföretagare

 

Läs också:

Ge svar om tiggeriet S – vi som vill se ett förbud undrar hur ni tänker

M: Vi kan inte acceptera läget – tiggeri måste förbjudas

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel