Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Om hela landet ska leva – då måste hela landet ha fungerande sjukvård

Replik till Varför ska Sollefteå BB ha en särställning – även långa avstånd för oss i Mälardalen publicerad 14 augusti.

Den 30 augusti i fjol presenterade regeringen att sju myndigheter skulle omlokaliseras. "Att få till en bättre spridning på de statliga myndigheterna är en viktig del av regeringens arbete med att öka den statliga närvaron i hela landet" går att läsa på regeringen.se.

Birgit J skriver i sin insändare; "Men herregud, nedläggningar sker ju överallt i vårt avlånga, glest befolkade land. Det är absolut inget ovanligt – varför skulle just Sollefteå ha en särställning i detta hänseende? Föderskor i Stockholm får åka till Uppsala i stället för att föda i sin hemkommun – det händer dagligen! Varför skulle just Sollefteå BB ha en särställning i den frågan?"

När regeringen äntligen agerar för att hela landet ska leva så är det dålig timing att lägga ner fungerande vårdenheter  och BB. Att jämföra sjukresor i Uppsala och Stockholmsområdet med resor i 30-tals mil med bara skog, och i många fall dåliga vägar och väglag, är kortsynt.

I vårt land får vi säga vad vi vill om man inte kränker någon och alla får vara med och bestämma. Då är det viktigt att vara objektiv.

Ragnhild L

 

Läs också [+]:  Sex partier vill återupprätta BB och akutkirurgi i Sollefteå – här är deras delade meningar om hur det ska gå till

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel