Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson står över Kuusamo

Annons

Det blir ingen start i världscuppremiären i skidor i Kuusamo i helgen för femmilsvärldsmästaren Johan Olsson.

"Johan är inte medicinskt redo för att klara minitouren med tre tävlingar på tre dagar", säger landslagsläkaren Per Andersson.

Olsson har haft en segdragen virusinfektion under hösten. Han är sedan en tid tillbaka i träning, men steget från att åka skidor på konstsnön i egen takt hemma i Östersund till att ge full gas mot den yppersta världseliten är stort.

"Tiden är inte riktigt mogen än för Johan att gå in i skarpt läge. VC-premiären med sprint, 10 kilometer klassiskt och 15 kilometer fri stil i tur och ordning är tuff. Det krävs en kropp som är hundra procent redo, och riktigt där är inte Johan medicinskt i dag", säger landslagsläkaren i ett pressmeddelande.

Förbundskaptenen Rikard Grip har haft en tät dialog med Johan Olsson de senaste dagarna och tycker att beslutet är logiskt.

"En OS-säsong chansar vi inte eller tar några som helst risker. Vi säkrar upp Johan så vi inte riskerar att han blir sjuk igen. Min förhoppning är att Johan är klar för start i norska Lillehammer 7-8 december", säger Grip.

Jens Eriksson från Dala-Floda ersätter Johan Olsson i finländska Kuusamo, med start på fredag.

Mer läsning

Annons