Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson: "Saknar tryggheten"

Annons

Kollapsen mot Polen var en av de värsta någonsin för det svenska handbollslandslaget.

För lite tid tillsammans kan vara en av förklaringarna.

Vi saknar den här jättetryggheten när allting faller, säger förbundskaptenen Staffan Olsson.

Sverige hade chans att gå till semifinal i handbolls-EM, men spelade bort de chanserna när man föll ihop mot Polen och förlorade med tio mål, 25-35.

Vi gör mycket enkla fel i anfallsspelet som gör att de får rycka direkt i andra halvlek. Vi får inte stopp på blödningen, säger Staffan Olsson. Det blir totalhaveri på alla som spelar, egentligen. Ola (Lindgren) och jag får ju ta vårt ansvar. Det är möjligt att det finns uppställningar vi hade kunnat prova och så. Allting lyckas för dem och ingenting lyckas för oss, det blir en sjuk uppförsbacke.

Spelat lite ihop

Ett och ett halvt år har gått sedan Sveriges silverskräll i London-OS. Sedan dess har Sverige haft svårt att spela ihop ett lag på grund av återkommande skador på nyckelspelare och flera nej tack till landslagsspel. Målvakten Mattias Andersson, Jonas Källman, Magnus Jernemyr och Kim Ekdahl du Rietz tillhör alla dem som nästan inte spelat alls i landslaget sedan 2012.

Det kan vara en av förklaringarna, menar Staffan Olsson.

Det är samträning och tajming, vi har ingenting att falla tillbaka på. Det vi har ju brottats med det här sedan vi började, säger Olsson. Det har att göra med antal landskamper ihop. Det har varit en hel del som inte har spelat jättemycket ihop.

Även spelare som Lukas Karlsson har stått utanför landslaget, trots att han inte varit skadad. Förbundskaptensparet har valt att satsa på andra alternativ, men valde att åter ta in Karlsson till EM.

Vill avsluta bra

Vi försöker tänka både vad som är bäst just nu och i framtiden. Det är dilemmat vi alltid har, och där tycker vi att vi ska ta ut det som är bäst just nu, säger Olsson.

Onsdagens match mot Frankrike blir nu betydelselös.

Just nu känns det halvtungt. Men det tillhör kutym att vi försöker avsluta den här turneringen på ett så bra sätt som möjligt, säger Olsson.

Mer läsning

Annons