Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olsson hoppfull inför innesäsongen

Annons

Systrarna Kallur avstår innesäsongen, likaså Johan Wissman och Linus Thörnblad.

Samtidigt är dock ett av de största affischnamnen på väg tillbaka.

Det är första gången på länge som jag känner att jag är på gång igen, säger Christian Olsson.

Den forne VM- och OS-mästaren har en lång skadefylld period bakom sig. Men i comebacken i somras hoppade han 17,24 utan att ha träffat plankan och höstens och vinterns träning har gått riktigt bra.

Det har flutit på hela vägen. Jag har egentligen bara av och till haft problem med min högra hälsena, som kommer utav att jag haft fem operationer på min högra vrist, säger Olsson i en intervju på Friidrottsförbundets hemsida. Det är något jag får leva med och något jag får balansera hela tiden med träningen.

Olsson säsongsdebuterar i Göteborg den 2 februari och tävlar sedan i Globen den 10 februari samt i ytterligare en eller två tävlingar innan det är dags för inomhus-VM i Qatar i mars.

I sommar väntar sedan EM i Barcelona. Men riktigt så långt vill han inte blicka ännu. Olsson, som fyller 30 på måndag, hymlar samtidigt inte med att det är fler medaljer som gäller de närmaste åren.

Jag skulle inte fortsätta om jag inte trodde att jag kunde vinna ett mästerskap igen, säger han. Jag känner att får jag ordning på de grejerna som varit problem, baklåret framför allt, så finns det ingen anledning till att jag inte ska det.