Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oljehamnen i Härnösand miljöprövas

Det privatägda cisternlagringsföretaget Almer Oil & Chemical Storage AB från Gävle vill göra en miljöprövning av verksamheten i Härnösands hamn.

Länsstyrelsen har nu påbörjat en tillståndsprövning.

- Eftersom bolaget har lämnat in liknande ansökningar på andra ställen i landet så samarbetar med andra länsstyrelser, Erica Utter på länsstyrelsens miljöavdelning.

Gävlebolaget har depåer på flera ställen i landet, bland annat i Härnösand. Depåerna bemannas i de flesta hamnar av extern personal. Verksamheten består av att lagra och sälja petroliumprodukter, en slags grossist verksamhet. I Norrland äger bolaget cisternanläggningar i Skellefteå, Härnösand och Gävle.

Vid huvudkontorets anläggning i Gävle, där även bolagets driftkontor ligger, sysselsätts för närvarande 8 personer. Almer Oil har utvecklat ett enkelt inloggningssystem som säkerställer information och ersätter tidskrävande pappersarbete.

- Det är inget dramatiskt i det här. Vi kommer att jobba som vanligt och för att trygga verksamheten gör vi nu en miljöprövning, säger Margareta Hillborg som för Almer Oil & Chemical Storage ABs räkning sköter miljöprövningen


OLA THELBERG
070-218 31 09