Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olika bud om terrorvarning på Bali

Den amerikanska ambassaden i Indonesien uppgav på torsdagen att man tagit emot en varning från guvernören på semesterön Bali om en "nyårs-terroristattack".

I ett uttalande som publicerats på ambassadens hemsida skriver man att Balis turistråd har distribuerat ett meddelande från Baliguvernören där han varnar för en förestående attack:

"Guvernören på Bali, Mangku Pastika, vill delge er följande meddelande: det finns en indikation på en attack på Bali i kväll. Var vänliga och känn ingen anledning till oro men sätt era säkerhetssystem i full beredskap", löd meddelandet som citerades på amerikanska ambassadens hemsida.

En talesman för guvernören på den indonesiska semesterön Bali förklarade på torsdagen att han var "ovetande" om att det skulle föreligga någon varning om en förestående terrorattack på nyårsafton.

Svenska utrikesdepartementet avråder inte från resor till Bali efter de svajiga uppgifterna om en terrorattacksvarning. Enligt Anders Jörle, presschef vid UD:s presstjänst, gäller det att vara uppmärksam och lyssna till de lokala myndigheterna, som vid alla resor.

En serie bomber som utlöstes av militanta islamister på Bali år 2002 dödade 202 människor, varav 88 australier och sex svenskar, på olika nattklubbar. Tre år efter det dödade självmordsbombare ytterligare 20 människor på ön.