Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklarheter om flyg för överviktiga

Air France och KLM kräver från 1 april att människor som inte får plats i ett flygplanssäte ska betala för två, hävdade en talesperson för den gemensamma ägaren i onsdags, och motiverade det hela med säkerhetsskäl.

Vi måste se till att ryggstödet kan fällas upp och ned obehindrat, och att alla passagerare kan spännas fast med säkerhetsbältet, sade talespersonen Monique Matze.

Men kort därefter gick Air France ut med ett pressmeddelande med en dementi.

Det enda som är nytt nu är att passagerare som betalat för ett extra säte ska få pengarna tillbaka om det visar sig att planet inte blir fullbokat. Air France tvingar ingen att köpa två biljetter, hävdades det där.

Dementin sade dock inget om säkerhetsföreskrifterna, eller vad som händer om flygningen är fullbokad och inget extra säte finns att tillgå. Sedan 2005 erbjuder Air France 25 procents rabatt på det extra sätet.