Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Okända etsningar av Picasso hittade

Tretton tidigare okända etsningar av Pablo Picasso har hittats i Spanien, skriver The Guardian. De dök upp när en spansk litteraturprofessor bläddrade i en gammal diktsamling av poeten Luis de Gongora, som köpts in av Spaniens nationalbibliotek för ett decennium sedan. Boken hade tidigare tillhört Picassos älskarinna Dora Maar, med illustrationer av konstnären Ignacio Gonzalez de la Serna. Det verkar dock som att Picasso ogillade illustrationerna så mycket att han rev ut dem och ersatte med sina egna.

Flertalet av Picassos illustrationer dök senare upp nya versioner i en officiell hyllningsutgåva till Gongora som Picasso lät publiera 1948, men två av etsningarna har inte reproducerats.

Jag tror att den ena ska föreställa hans son. Det kan vara så att de är helt unika, säger professor Andres Soria till The Guardian.

Etsningarna ställs just nu ut i Madrid.