Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIB nära en monstervändning i division 1-kvalet

Örnsköldsvik blir kvar i innebandyns division 2 ännu en säsong.
Det står klart efter söndagens returmatch mot IBF Dalen.
Men oj, så nära Ö-vik var att hämta upp 3–9-förlusten på hemmaplan.

– Finns det något som heter att falla med flaggan i topp så är det definitivt efter en sådan här insats, sa tränaren Andreas Forsberg efter segern med 8–4.

Uträknade och utslagna. Något annat gick inte att säga efter 3–9-förlusten hemma mot Dalen i fredags. Ett mardrömsresultat.

Förutsättningarna inför returen var därför enkla. Ö-vik var tvingade att vinna med sex mål.

– Jag sa till killarna att jag bara ville ha med dem som såg möjligheterna. Annars behövde man inte åka med bussen, sa Andreas Forsberg.

Budskapet gick fram och spelarna gjorde en heroisk match. Visserligen bara 2–2 efter den första perioden men sedan gick Örnsköldsvik ifrån.

2–2 blev 5–2 och så småningom 7–2. Dalen var rejält i gungning, men så fick de in viktiga 7–3.

– Vi sköljde över ordentligt och jag såg redan i mitten av den andra perioden att de började bli oroliga, menade Forsberg.

Örnsköldsvik fortsatte att trycka på och med minuten kvar kom 8–3.

Plötsligt bara ett mål ifrån förlängning.

– Vi tog målvakten men fick ett mål i baken istället, sa Forsberg.

Naturligtvis tufft för Ö-vik att åka ut. Laget gjorde fem bra perioder mot Dalen men föll ihop i en, den sista hemma i fredags. En period då allt låste sig och något för idrottspsykologin att förklara.

Den kostade hur som helst en plats i division 1-plats.