Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oerhört vacker Leonard Cohen

Efter åtta år är han tillbaka igen med en ny studieskiva, Leonard Cohen. Mannen som med sin finstämda musik och sina fantastiska texter har erövrat en hel värld. En sak är säker. 77-åringen kan än.

Det här är en skiva som Cohenälskare kommer att känna igen. Texterna är poetiska, filosofiska och roliga kryddade med slingrande melodier och fina harmonier. Rösten har blivit lite raspigare men hans pratsjungande är vackert.

Som vanligt håller han sånger ett mjukt och lugnt tempo. Skivan är stram återhållen och stringent spelat och mjuka körer fungerar fint med Cohen baryton och texterna lyft.

Lyriken visar att han inte bara är en av Kanadas bästa poeter utan en av den engelskspråkiga världens. En skiva som jag varmt kan rekommendera både till Cohen-älskare och till er som ännu inte har upptäckt honom än.

Artist: Leonard Cohen

Album: Old Ideas

Bolag: Columbia/Sony

Release: 26 januari

Betyg: 4/5

LENNART LUNDBERG