Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oduya avgjorde på födelsedagen

Annons

Johnny Oduya blev matchvinnare för Chicago när det regerande mästarlaget slog Washington med 6-4 i NHL-premiären.

Han fyllde år så han förtjänade väl att få göra det målet, säger Marcus Krüger till aftonbladet.se.

Med sex minuter kvar av matchen fick Oduya pucken på blå linjen, tog ett skär in och sköt 5-4 med ett slagskott som gick in lågt vid Braden Holtbys vänstra stolpe.

Oduya gjorde en stark match och landade på +4 i statistiken. Niklas Hjalmarsson bidrog med två målgivande passningar i Chicagos premiärseger. Nicklas Bäckström hade två för Washington.

Det var väl sådär som helhet, framförallt strulade vi till det i vår penalty kill, men till slut lyckades vi hitta ett sätt att vinna. Det var väldigt skönt, vi vet hur avgörande det är att få en bra start ett sånt här år, säger Chicagos Marcus Krüger.

Chicago blev första mästarlag, sedan Pittsburgh 2009, att vinna NHL-premiären. Matchen föregicks av en högtidlig ceremoni.

Winnipeg imponerade med att vända 0-2 till seger 5-4 borta mot Edmonton, två assist av Tobias Enström för Winnipeg, medan Toronto gjorde 4-3 på Montreal på bortaplan.

En av regeländringarna i NHL är att målvakternas benskydd är mindre, för att publiken ska få se fler mål. Sett till de tre första matcherna verkar det ha blivit en succé.

Mer läsning

Annons