Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Odd Fellows besökte Bodö i Nordnorge

Odd Fellows-medlemmar från bland annat Örnsköldsvik har varit på en resa till Bodö i Nordnorge för att delta i Nordisk brödragemenskap mellan Lägren i norr och avnjuta norska delikatesser under en helg.

Annons

Odd Fellows läger har till uppgift att fördjupa kunskapen inom Orden och lägret Nr 16:s Huvudpatriark Rolf Jonsson var reseledare för ett glatt gäng från Örnsköldsvik, Umeå och Skellefteå på den cirka 80 mil långa resan.

Färden från Örnsköldsvik gick över Arvidsjaur med lunch i Arjeplog för att sedan fortsätta på slingriga vägar över bländande fjällmassiv innan den vackra kuststaden Bodö skymtade ute på sin halvö. Bodö med sina 38 000 innevånare lockar många turister som är intresserade av storslagna naturupplevelser och har ett rikt kulturliv med många musikfestivaler samt naturligtvis Saltströmmen som är världens starkaste tidvattenström, urkrafter som fascinerar även den som inte är intresserad av fiske och båtliv.

Odd Fellow Orden har också en stark ställning i Bodö med sina sex stycken brödraloger och fyra stycken Rebeckaloger vilket gör staden till en av norra Europas största Odd Fellow-städer. Medlemmarna i Bodö bjöd på ett trevligt program i två dagar med besök på det berömda flygmuseet, konstgallerier och sightseeing.

Efter logemöten bjöds man på kulinariska norska matupplevelser med fisk, skaldjur i massor och den lokala delikatessen måsägg. Allt i gastronomisk regi av Chefskocken Björn Viggo Robertsen, känd från det norska kock-landslaget och serverat med de bästa av drycker inklusive lokalt öl och en akvavit från Bodö, högsta betyg signalerades från gästerna.

När den sista kvällen led mot sitt slut hyllades Odd Fellow-bröderna i Bodö för sin gästfrihet med en sång från de svenska gästernas tillfälligt sammansatta kör. Initiativtagaren till denna musikaliska hyllning var den dynamiske Urban Järnö som ledde den 25 man starka svenska Odd-kören i den vackra sången av Benny Anderssons Orkester, - Timmarna går så fort när man har roligt. Stående ovationer, jubel och visslingar kom från de glada bröderna i Bodö, när de sista tonerna klingade av med texten; Vi ses igen, ja vi ses igen.

Odd Fellow Orden står för gemenskap, goda värderingar, personlig utveckling och välgörenhet . Målet är att bli en bättre medmänniska och göra världen bättre för alla som lever i den.

Anders Johanage

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons