Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Odd Fellow

Så samlades vi åter vi bröder i Odd Fellow. Höstens första möte sker numer traditionsenligt i Barsviken för möte och intagande av surströmming. I det vackra sensommarvädret samlades ett drygt ett 40 -tal bröder för en kväll i bröders samvaro. I år hade vi besök av 6 bröder från B59 Sten Sture i Stockholm. Tidigare brodern i B36 Vårdkasen broder Christer Norberg hade anordnat besöket.

Annons

Vi genomförde sommarmöte i det av Gävlefiskarna uppförda kapellet. En mycket vacker byggnad. Det efterföljande intagandet av strömmingen föregicks av information. Bo Dahlin medlem av Surströmmingsakademin berättade om hur surströmmingen kom till. ”Det har med saltet och göra”. Vad gör surströmmingsakademin? Jo det berättade även Bo om. På olika sätt försöker man sprida kunskaper om surströmmingens förträfflighet, via medier, vid mässor m.m.

Under måltiden så sjöngs det visor, det pratades och berättades historier. Särskilt skall broder Jonas nämnas i samband med historieberättandet.

Slutligen så tackar vi Häggdångersbröderna för deras arbete inför och efter mötet. Ett tack också till broder Klubbmästaren och vice klubbmästaren. Vi andra bröder är tacksamma för att ni gjorde kvällen så trevlig för oss.

Så avslutades kvällen, nöjda och belåtna for vi så hemåt.

Broderligen

Karl-Erik Norin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel