Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Obama flyttar fram Köpenhamnsbesök

USA:s president Barack Obama har ändrat sina planer och kommer till FN:s klimatkonferens först den 18 december i stället för nästa vecka, sade Vita huset på fredagen.

Samtidigt blev det känt att USA är villigt att betala 10 miljarder dollar per år från 2012 till utvecklingsländer i klimatbistånd.

Vita husets pressekreterare Robert Gibbs sade att orsaken till att presidenten flyttar fram Köpenhamns-besöket är att statsledningen tror att USA kan bidra på ett bättre sätt till ett internationellt klimatavtal i slutet av mötet snarare än om Obama besöker den danska huvudstaden den 9 december.

Det finns fortfarande olösta frågor som måste förhandlas för att en överenskommelse ska kunna nås, men beslutet speglar att presidenten ska göra allt han kan för att det ska bli ett positivt resultat, sade Gibbs.