Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öbackas Linus Gustavsson utnämnd till Årets ledare av Svenska boxningsförbundet

Den gångna helgen hade Svenska boxningsförbundet årsmöte nere i Karlstad och från Härnösand så representerade Linus Gustavsson Öbacka Boxningsklubb. Under detta möte delar SBF ut ett pris "Årets ledare i Sverige" och vår Linus Gustavsson blev den ledare som drog längsta strået och vann detta hedersamma pris.

Öbacka boxningsklubb och hela Härnösand är och borde vara riktigt stolta över denna utmärkelse då detta uppmärksammas i hela Boxningsverige. Bra PR för klubben och Härnösand. Linus har ett brinnande intresse för boxning och lägger många timmar på denna idrott. Han är inte bara duktig ledare i klubben, han har även detta år tagit över undertecknads roll som huvudtränare, samt att han är en grym ambassadör för hela sporten.

Linus som även testat på att träna boxning på Kuba är en riktig mångsysslare inom boxningen. Han jobbar även som proffskommentator åt SBF, KO.no samt flera proffsgalor. Han skriver även för Fighter Magazine, GetBig.se samt boxningsbloggen Amatorboxning.se

Detta har gjort att han knyter många bra och viktiga kontakter runt om i vårt avlånga land.

Linus är också anledningen till att SBF:s sportchef Lennart Bernström kom upp på vår årliga tävling Aprilfighten som då lockade rekordmånga deltagare. Bernström var också den som delade ut priset.

Jag passade på att ringa upp Linus och ställa några frågor och börjar självklart med den klassisk sportfrågan, hur känns det?

- Tack Sören, det känns riktigt bra!

Vad tror du anledningen är att just Du fick detta pris?

- Tror att det är för mitt arbete att öka boxningsaktiviteten i Norrland och skapa fler tillfällen för alla klubbar att få bra matcher.

Hur ser du på framtiden, både för Öbacka, norrländsk boxning och även nationellt?

- Ser en stark tillväxt för Öbacka i framtiden då vi har börjat med ett långsiktigt projekt där vi vill skapa tryggare och starkare boxare som har alla verktyg för att ta sig ut på internationell nivå. För Norrland är jag positivt inställd till att ökningen av matchtillfällen kommer bli fler. Har ett spännande projekt igång tillsammans med Svenska Boxningsförbundet där vi arbetar för att göra det mer attraktivt för sydländska boxare att komma till hela Norrland och tävla. Målet är att ha fler bra tävlingar hela vägen upp till våra nordligaste klubbar där SBF är närvarande.

– Svensk boxning är på väg mot en stabilare period där rörelsen kommer få mer utrymme att skapa tävlingar och hungriga boxare. Jag är säker på att vi går i rätt riktning, avslutar Linus!

Sören Karlsson

Näraskribent

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel