Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öbacka tar ännu ett kliv in i elitboxningen

Nyligen arrangerades mellansvenska diplomserien och Morgongåva International klubbtävling i Heby utanför Uppsala. Över 60 matcher gick under två dagar, och Öbacka BK ställde upp med fem boxare.

Olivia Gustafsson var först ut i sin första diplommatch för karriären och mötte Uppsalas Alan Abd Alrahaman i 30 kg-klassen. Det var en trevande första ronden där båda boxarna kände på varandra och Olivia visade upp fint fotarbete och en god gardering. Den lite mer erfarnare Alan drev upp tempot i andra och tredje men Olivia hängde på bra och kontrade fint och jobbade bakom sin gardering. En fullt godkänd debut där Olivia fick 20 poäng.

Näst upp var Daniel Lundqvist i sin andra match för karriären. Han ställdes mot Uppsalas Luka Ivis. Daniel gick på offensiven men slarvade med garden och blev lätt träffad i första ronden. I andra och tredje hittade han en bättre rytm och kunde med fint fotarbete arbeta sig runt sin motståndare och arbeta fint med sin främre hand. En bra match och 21 poäng till Daniel.

Edvin Prytz hade tre fina matcher under helgen och ställdes i match två mot Botkyrkas tekniske Rafael Mironidis. "Raffa" låg på och hade ett fint rörelsemönster men Öbackas Edvin arbetade lugnt, metodiskt och bra med fina variationer i alla ronder. En tuff match för Edvin men väldigt bra och 27 fina poäng!

Mostafa Amini klev upp i a-klass för första gången, den andre a-boxaren på 24 år i Öbacka, där han fick möta landslagsmannen Nebil Ibrahim från Upsala IF, med över 80 matcher i bagaget. En tuff matchning men huvudtränaren Linus Gustafsson var säker på att Mostafa skulle klara sig fint. "En tuff utmaning men Mostafa har talang och klarar av denna typen av boxning." Mostafa arbetade fint med att röra sig och kontra på den tekniska Nebil. Det var en väldigt fin match och i slutändan skiljde det endast en slagserie i poängställningen. Förlust för Mostafa men ett fint kvitto inför SM i november att han är på rätt väg.

Carl Byström debuterade i den lätta tungvikten och fick möta Walid Judeh från Eskilstuna. Carl tog kommandot direkt och med en aktiv, teknisk, och stark boxning kunde han stoppa sin tuffe motståndare i rond nr tre efter en tidigare räkning. "Carl är förmodligen den mest tekniska boxare i 81 kg, c-klass, i Sverige. Vi var rätt säkra på vinst här men samtidigt är det mer än bara teknik som ska in i matchsituation. Carl har alla verktyg för det här." Avslutar Linus Gustafsson.

Evelina Andersson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel