Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oavgjort trots skadad Forsberg

Fyra byten hann Peter Forsberg spela innan han tvingades utgå igen.

Det slog ned humöret i Modo radikalt och Frölunda såg ut att ha kopplat segergreppet efter att ha tagit ledningen med 3-1 i början av slutperioden.

Men Modo kom igen, gick ikapp till 3-3 och räddade en poäng.

Peter Forsberg gjorde comeback i Modo efter tre matchers frånvaro på grund av en revbensskada och var lysande inledningsvis. Han gav bland annat Per Hållberg ett friläge som denne missade.

Den här Forsberg-comebacken blev dock bara fyra byten lång. I mitten av första perioden utgick han. Sannolikt med känning av revbensskadan.

Frånsett den självklara förlusten i slagstyrka, gav också Forsbergs sorti Modo en uppenbar psykologisk knäck.

Modo såg stundtals helt paralyserat ut, och kan tacka en lycklig stjärna att Frölunda inte utökade sin tidiga 1-0-ledning.

Men en föga rättvis kvittering sedan Modo rett ut ett numerärt underläge fick laget på fötterna igen.

Frölunda såg ändå ut att ha kopplat segergreppet efter två tidiga mål i slutperioden - men Modo kom igen än en gång, reducerade och kvitterade.

Stor dramatik blev det på slutet när Modo fick powerplay och Per-Åge Skröder prickade stolpen. Men matchen gick till förlängning, där Modo fick chansen att avgöra i powerplay - men tog den inte.