Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ö-viksföretag prisat på gala

Ö-viksföretaget Clavister vann i tisdags priset för årets teknikleverantör på Telekomgalan som hölls på Grand Hotel i Stockholm. VD:n John Vestberg medverkade på prisutdelningen.

Annons

Hur känns det?

– Det känns bra, med tanke på att jättar som Ericsson och Huawei var några av de andra företagen som var nominerade i vår kategori

Varför får just ni det här priset?

– Jag tror det handlar mycket om timing. Säkerhet som vi jobbar med är väldigt hett just nu efter Edward Snowdens avslöjanden om NSA. Mobil- och telekombranschen växer. Folk inser att det inte räcker att bygga ut radionätet och det ökar kravet på innovativa lösningar. Något som vi tillhandahåller.

Priset delas ut av tidningen Telekomnyheterna som varje år samlar telekombolagen till en dag med seminarier och mininobelfest för branschen. Under årets gala på Grand Hotel i Stockholm uppträdde bland annat stand up-komiker och illusionister.

Vad tror du att den här utmärkelsen får för betydelse för er i framtiden?

– Det är svårt att säga. Det känns väl mest som en fjäder i hatten, något som får oss inom företaget att känna att vi gör ett bra jobb.

Clavister ser ljust på sin framtid.

– Jag kan också berätta att vi kommer att börsnoteras i april, avslöjar John Vestberg. Då blir vi det andra Öviksägda företaget efter Eurocon att gå den vägen. Den stora effekten av detta blir att vi kommer väga tyngre i diskussioner med lite större kunder som vi vill inleda affärer med. På så sätt blir det lättare att visa dem att vi är här för att stanna.

Mer läsning

Annons