Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ö-viksbördig prisas i Årets Unga Företagare

På fredagskvällen fick Ö-viksbördige Andreas Glimbrant och hans kollega tredje pris i Årets Unga Företagare vid en högtidlig gala i Stockholms stadshus.

Andreas Glimbrant, som nu bor i Uppsala, och Nils Engvall driver sedan två år tillbaka webbyrån Wasabi Web.

– Vi var då två anställda och höll till i en nedgången källare med endast ett fönster och dålig ventilation, säger Andreas Glimbrant.

– Nu är vi nio anställda och har kontoret i Gamla Riksbankshusets anrika lokaler i Uppsala.

Företaget Wasabi Web är ett digitalt produktionsbolag som gör hemsidor till företag.

– Det finns många webbyråer som gör det, med de flesta tappar bort kunden i tekniska begrepp. Vi skiljer oss genom att fokusera på kunden. Vi skräddarsyr deras hemsidor för att skapa försäljning.

Det är just det konceptet som lyfts fram i motiveringen till att prisa de unga företagarna Andreas Glimbrant och Nils Engvall.

– Det är jättekul, det känns nästan overkligt. Vi har gått vidare från flera "gallringar" och var en av fem nominerade på galan. Jag hade verkligen inte förväntat mig att få tredje pris, säger Andreas Glimbrant, som snart fyller 23 år.

Han är född i Örnsköldsvik och bodde där under sina första levnadsår. Han hälsar ofta på sin släkt i Örnsköldsvik.

– Jag åker dit varje sommar. Örnsköldsvik och Modo Hockey finns för alltid i mitt hjärta.

Vinnare i Årets Unga Företagare är Joel Svensson, Gävle, som på några år byggt upp den framgångsrika webshopen Partykungen.se.

Det är organisationen Företagarna som varje år utser Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Sverige.

Årets jury på företagargalan: Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna, Mernosh Saatchi, vd och grundare Humblestorm, Douglas Roos, styrelseordförande och grundare Nyheter24-gruppen, Anders Andersson, vd och grundare Driva Eget.se samt Cecilia Nyqvist, vd Ung Företagsamhet Sverige.