Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ö-vik ökar med 131 invånare

Befolkningen i Örnsköldsvik ökar, men minskar i Kramfors första halvåret.

Annons

I dag släppte Statistiska centralbyrån befolkningsstatistiken för årets första halva. I Västernorrland är Sundsvall den stad som ökar mest. Under det senaste halvåret ökade kommunen sin befolkning med 382 personer. Därefter kommer Örnsköldsvik med en folkökning på 131 personer.

I resten av länet går siffrorna neråt och Kramfors är den kommun som går allra mest back med minus 148 personer. Därefter kommer Ånge med minus 101, Sollefteå minus 101, Timrå minus 40 och sist Härnösand som minskar sin befolkning med 25 personer.

Kommunalrådet Elvy Söderström (S) ger ungefär samma kommentarer som hon brukar ge till delårssiffror.
– Det är för tidigt att dra några slutsatser, men visst är det positivt, och resultatet av ett lagarbete. Jag konstaterar också att fyra till fem personer väljer att flytta till Örnsköldsvik varje dag, säger hon och fortsätter:
– Den stora förklaringen är naturligtvis Com Hems etablering och jag konstaterar att det byggs ett bostäder i Örnsköldsvik. Det är positivt. Människor väljer att flytta hit till oss.
Det finns inga siffror på exakt hur Com Hems kundservicecenter påverkat befolkningsutvecklingen, men att det gjort det är uppenbart, och det kommer att göra det även under andra halvåret. I maj hade företaget anställt 150 personer och i september ska totalt 200 ha anställts.

Just nu bor det 242 252 personer i Västernorrland och allt som allt har länet ökat sin befolkning med 97 personer under det första halvåret 2012.