Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt uppdrag, nya kollegor, ny stad ...

För det första är jag fortfarande så oerhört glad och stolt över det förtroende partiet och väljarna har gett mig. Just nu är det lite omtumlande och det har varit mycket praktiskt att fixa. Man är ”ny på jobbet” med allt vad det innebär, dessutom ska man börja resa varje vecka och bo i ny stad. Samtidigt står Sverige inför ett unikt parlamentariskt läge.

Förutom det viktiga uppdraget som är nytt så är det nya lokaler med många genvägar under och över jord att hitta i och en ny stad att leva i.

Som tur är har jag bra lokalsinne och har inte gått vilse ännu. Arbetet i riksdagen skiljer sig en hel del från det kommunala uppdraget. Det är mycket nytt att lära men också otroligt roligt, lärorikt o spännande! Jag har många hjälpsamma partikamrater som gör allt de kan för att vi nya ska komma i riksdagsarbetet så smidigt som möjligt och känna oss välkomna i den socialdemokratiska riksdagsgruppen.

I förra veckan gjorde jag min första insats i riksdagens talarstol.

Jag talade om landsbygdspolitik och livsmedelspolitik kopplat till Västernorrland. Jag lyfte vad som förbättrades under förra mandatperioden, som omlokaliseringen av statliga jobb och myndigheter till mindre orter runt om i Sverige och den livsmedelsstrategi som det beslutades om.

Jag lyfte också behovet av breda lösningar framåt – lösningar som sträcker sig längre än fyra år. För att utveckla landsbygden, inte minst i Västernorrland, krävs ett ansvarsfullt ledarskap som kan leverera långsiktiga landsbygdsatsningar.

Jag har blivit utsedd till ledamot i Miljö- och Jordbruksutskottet. Där får jag arbeta med frågor som jag tycker är intressanta och spännande själv men också frågor som är oerhört viktiga för vårt län, framförallt gällande skogen och landsbygden. I vår socialdemokratiska utskottsgrupp kommer jag att ha ansvar för frågorna som rör livsmedel, livsmedelskontroll, livsmedelssäkerhet, matpolitik, hästnäringen, trädgårdsnäringen och vara ledamot i gentekniknämnden.

När jag var ordförande i socialnämnden i Sundsvall kommun var jag ute i verksamheterna som ”Medarbetare för en dag”. Jag tog på mig arbetskläder och praktiserade med en medarbetare under ett arbetspass. Detta är väldigt nyttigt för oss politiker, att vara ute i ”verkligheten” och följa medarbetare. Dessa nyttiga erfarenheter har jag fortfarande med mig.

Det är lika viktigt som riksdagspolitiker som för lokalpolitiker. Om DU verkar inom någon av de organisationer, näringar eller myndigheter som berör mina ansvarsområden så vill jag gärna träffa dig och se din verksamhet. Jag vill lära mig mer och ha med mig västernorrlänningarnas viktiga inspel i mitt politiska arbete. Det är era synpunkter och erfarenheter som vi politiker ska hörsamma!