Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt slag om lånetaket

Annons

USA hotar åter att slå i det lånetak som bestämmer hur mycket landet får låna för sina utgifter.

På fredagen når USA upp till den gräns som beslutats av kongressen. Men medan tidigare strider om lånetaket, de amerikanska skulderna och statens utgifter har utkämpats mellan demokrater och republikaner, står nu slaget inom det republikanska partiet som är djupt oenigt om hur man ska försöka åsamka Barack Obama politisk skada.

Finansdepartementet oroar sig ännu inte, då USA:s finanser ska klara sig i ett par veckor till genom kreativa lösningar.

Vi kommer att höja lönetaket senast i slutet av februari, sade en alltmer desperat Boehner enligt Reuters i ett utspel i kongressen i dag.

Han påpekade att han inte tänker låta USA "bli bankrutt".

Men kollegan Vicky Hartzler i representanthuset är arg och kräver att uppgörelsen innehåller "något som vi har att gå till val på".

I representanthuset och i senaten, där Demokraterna har majoritet, sitter demokratiska ledamöter och fröjdas över det öppna bråk som pågår i motståndarpartiet. Och i Vita huset kan president Obama nöjt konstatera nya siffror som visar att det federala underskottet väntas fortsätta att minska i år.

Mer läsning

Annons