Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt kontrakt nära för Gefle

Annons

En nervös start, sedan lossnade det och Gefle tog en mycket viktig seger med 2-0 hemma mot Syrianska - och nu är ett allsvenskt kontrakt mycket nära.

Det märktes att matchen betydde mycket för hemmalaget som spelade nervöst och inte fick spelet att stämma. Men efter 15 minuter började nerverna att släppa och hemmalagets bollinnehav ökade.

Och när Simon Lundevall avancerade, passade vidare bollen till Jakob Orlov, som med ett lågt inlägg hittade Johan Oremo var det viktiga ledningsmålet ett faktum.

Matchen var mycket ojämn och kvaliteten under all kritik. Redan nedflyttningsklara Syrianska kom upp och skapade några chanser då och då. Hemmalaget fortsatte att spela nervöst under stora delar av matchen och den skadade duon Marcus Hansson och Mikael Dahlberg saknades.

I den 77:e minuten stängde Jakob Orlov matchen. Anfallaren nickade in sitt åttonde mål för säsongen, efter ett mycket fint inlägg av Simon Lundevall från högerkanten.

Segern innebär att Gefles allsvenska kontrakt är så gott som klart. Gefle har 33 poäng, medan Öster (på kvalplats) och Halmstad (under nedflyttningsstrecket) har 25 respektive 24 poäng. Båda har tre matcher kvar.

Öster möter guldjagande IFK Göteborg på bortaplan på söndag. Halmstad gästas av Mjällby på måndag.

Mer läsning

Annons