Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt besökrekord – "nu är vi störst"

/
  • allehanda.se slog nytt besökrekord. Maria Lindberg, webbredaktör, Henning Johannesson, webbchef, och Mikael Nordstrand, webbredaktör, firade med tårta under måndagen.

128 272 unika besökare.
Det är den nya rekordsiffran för allehanda.se.
Nu är sajten den största nyhetsförmedlaren i Ångermanland.

Annons

Förra veckan slog allehanda.se nytt besökrekord. Från måndag till söndag uppmättes 128 272 unika besökare. Det är den högsta veckosiffran – någonsin.

– Det känns jättekul att få bekräftat att ångermanlänningarna gillar det vi gör och vill få sina lokala nyheter från oss, säger Henning Johannesson, webbchef på allehanda.se.

Unika besökare är ett mått som utgår från IP-nummer vilket betyder att varje dator, läsplatta eller mobil räknas som en besökare.

– Det rör sig säkert om över 100 000 i fysiska personer. Statistiken inkluderar inte trafik till mobilsajten eller i appen, säger Henning Johannesson.

De nya siffrorna innebär att allehanda.se nu är den ledande nyhetsförmedlaren i Ångermanland.

– Vi har gått om Aftonbladet och är nu större på vår lokala marknad. Det är ett generationsskifte. Aftonbladet har varit störst sedan den stora internetboomen, men när det gäller räckvidd på webben är det i dag ingen tvekan om att allehanda.se har gått förbi, säger Henning Johannesson.

Rekordsiffrorna är resultatet av ett medvetet arbete där fokus steg för steg flyttats över till de digitala kanalerna.

– Vi ser att våra läsare vill ha sina nyheter digitalt och fokuserar på att möta deras behov. Det är ett uttalat mål för alla redaktioner inom vårt ägarföretag Mittmedia, säger Henning Johannesson.

Nästa steg för allehanda.se utgår från två mål.

– Dels fortsätter arbetet med att hitta en fungerande affärsmodell digitalt. Där kommer vår kommande betallösning spela en viktig roll. Dels jobbar vi vidare med att förbättra allehanda.se i mobilen. Där kommer vi ta ett stort steg med den nya sajten som lanseras i februari, säger Henning Johannesson.

Mer läsning

Annons