Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyqvist gör thrillerserie i Sverige

Annons

Michael Nyqvist och "Lost"-stjärnan Dominic Monaghan är klara för den internationella thrillerserien "100 Code". Inspelningarna sker i Sverige med start i april.

Den blir spännande och våldsam, säger Michael Nyqvist till TT.

Under ett års tid har döda flickor hittats på ett fält. För att få till ett genombrott i utredningen tar Stockholmspolisen hjälp av sina kollegor i New York. Den amerikanske polisen Tommy Conley (Dominic Monaghan) skickas till Sverige där han paras ihop med mordutredaren och USA-hataren Mikael Eklund (Michael Nyqvist).

Det är handlingen i den internationella seriesatsningen "100 Code".

Det är "snut-buddy"-historia som också handlar mycket om kulturkrockar, säger Michael Nyqvist.

HBO Nordic

Tolv avsnitt ska spelas in i Sverige med start i slutet av april. Kanal 5 kommer att visa "100 Code" i svensk tv men enligt vad TT erfar kommer serien förmodligen också att kunna ses via nättjänsten HBO Nordic.

Enligt Deadline Hollywood är "100 Code" baserad på den irländske författaren Ken Bruens roman "Merrick". Serien har utvecklats av Bobby Moresco som tidigare har varit med och skrivit manus till och produerat filmer som "Crash" och tv-serier som "The black Donnellys".

Än så länge är Nyqvist och Monaghan de enda skådespelare som presenterats.

Det kommer att bli både svenska och amerikanska skådespelare. Men jag törs inte säga någonting om några namn, säger Michael Nyqvist.

Det är också för tidigt att säga något om hur många säsonger som är planerade.

Det kan bli en fortsättning, man får ser hur den första säsongen tas emot, säger Michael Nyqvist.

"Skönt slippa resa"

De senaste åren har han medverkat i mängder av internationella projekt - allt från storfilmen "Mission: Impossible - ghost protocol" till tv-serien "Zero hour". När TT pratar med Michael Nyqvist befinner han sig "någonstans i Europa" och får inte berätta något om vad det är för projekt han jobbar med just nu.

Han ser fram emot att få spela in "100 Code" på hemmaplan.

Det ska blir fruktansvärt skönt att få jobba så, att slippa resa och kunna vara hemma, säger Michael Nyqvist.

Mer läsning

Annons