Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyman bakom Norrköpings seger

Annons

Landslagsdebuten kom redan i vintras.

Christoffer Nyman sågs då som en av allsvenskans stora anfallstalanger.

Men säsongen har mest handlat om plågor och motgångar. Kanske vände det i och med IFK Norrköpings 3-2-seger mot Halmstad.

Nyman var frontfiguren när Norrköping förvärrade Halmstads redan utsatta situation.

Erik Hamrén släppte fram den 20-årige anfallaren mot Finland i King's Cup i slutet av januari. Han gjorde inte förbundskaptenen besviken.

Men av det där planerade nästa steget i utvecklingen har det inte blivit mycket. Ständiga problem med magen har plågat Nyman. Bara tio matcher från start - och utbytt i nio av dem, oftast på grund av smärtor. Och ett enda mål i allsvenskan.

Fram till på torsdagen, vill säga.

På sju minuter vände Nyman Norrköpings 0-1-underläge hemma mot Halmstad. Först nickade han in Christopher Telos vänsterinlägg, sedan rullade han in 2-1 mellan benen på Stojan Lukic, elegant framspelad av anfallspartnern Isaac Kiese Thelin.

Norrköping dominerade stort. Om det inte hade varit för utmärkte Lukic kunde det ha blivit en riktig målfest på Nya Parken. Chanserna radades upp. Kiese Thelin brände många. Till slut hittade även han rätt, en nick från nära håll på Martin Smedberg Dalences hörna.

I fjärde tilläggsminuten reducerade Johan Blomberg.

Norrköping befäste sin position i tabellens mittskikt. Halmstad är kvar under nedflyttningsstrecket med fem omgångar kvar.

Mer läsning

Annons