Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nylander tillbaka - efter 20 år

Annons

Michael Nylander gjorde sin första match för AIK på drygt 20 år.

Och trots att Brynäs vann med 3-2 efter förlängning kunde han bjuda på ett leende efter matchen.

Det kändes okej nästan hela matchen, sade "Nyllet".

Den 41-årige veteranen Michael Nylander har återvänt till AIK, där han startade sin framgångsrika elitkarriär i början på 90-talet, och på torsdagen blev det drygt 18 minuters istid i bortamötet med Brynäs.

AIK kom tillbaka från underläge två gånger i matchen - tack vare två mål av forwarden Patric Blomdahl, där det andra kom med knappt tre minuter kvar på den tredje perioden. Det blev förlängning, där Brynäsforwarden Jesper Ollas avgjorde.

Det var böljande spel och vi var nära att ta ledningen några gånger. Det är alltid surt att förlora en match efter förlängning. Brynäs gjorde det bra i egen zon. Men det var starkt av oss att komma tillbaka två gånger, sade Michael Nylander, som stundtals visade att han fortfarande har fina handleder och god spelförståelse - och i matchens första byte var han faktiskt nära att göra mål. I början gäller det att spela enkelt, det tar ett tag att komma in i tempot. Men det kändes okej nästan hela matchen.

"Nyllet" finns med även i lördagens hemmamatch mot Linköping, vilket är sista matchen före OS-uppehållet - därefter kan det bli en fortsättning i AIK.

Vi får diskutera det framöver, nu ska vi först och främst koncentrera oss på hemmamatchen som väntar. Men självklart vore det jätteroligt att fortsätta i AIK. Vi får se, sade Michael Nylander och tillade: Det är otroligt kul och häftigt att vara tillbaka i klubben efter så pass lång tid.

Det viktigaste för AIK är att fokusera på det positiva inför en kommande kvalserie, enligt Nylander.

Vi ska se till att göra lite mindre misstag, då kan det här bli riktigt bra. Vi måste ta med oss det positiva från matcherna vi spelar, sade Nylander.

TT: Vad förväntar du dig för mottagande på Hovet?

Inget speciellt. Men man vet ju hur det är med AIK:s och Djurgårdens fans. De glömmer inte spelare som spelat i klubben tidigare. Jag känner mig som en AIK:are.

Mer läsning

Annons