Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyland hakar på Thailandssatsning

När Ragunda kommun satsar på att ordna resor "I Chulalongkorns spår" längs Ångermanland och till den Thailändska paviljongen i Utanede då vill Nylandsföreningen vara med på ett hörn.

- Kungen och hans söner stannade ju faktiskt till i Nyland när de kom med båt från Härnösand, säger Inga-Lisa Melin från Nylandsföreningens visionsgrupp.

Idén att Nylandsföreningen ska engagera sig i turistresorna från Thailand väcktes när Inga-Lisa Melin i juni 2006 läste ett reportage i Tidningen Ångermanland.

- Där medverkade Ulf Edström som är ambassadör för den svensk-thailändska handelskammaren i Ragunda. Jag har lärt känna honom genom Företagarna så jag ringde upp, berättar hon.

De planerade resorna ska gå med båt från Härnösand till Nyland. Därefter fortsätter man med buss först till Sollefteå och sedan till Utanede. I sommar kommer en delegation från Thailand, med representanter från resebyråer och kulturministeriet i Thailand samt några kända journalister, för att rekognoscera. Och då planerar Nylandsföreningens visionsgrupp att finnas på plats.

- Vi håller på att ta fram en broschyr och ska även undersöka vad vi kan visa här i Nyland. Det är också möjligt att vi bjuder på fika om det finns tid till det, säger Inga-Lisa Melin.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61