Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyhet på folkfesten i Kramfors: Muskelberg utför kraftprov på Limstagatan

Limstagatan i Kramfors intas den 18 juni av ett gäng muskelberg. Årets folkfest kommer att vara värd för ett av fyra SM-kval i tävlingen "Sveriges Starkaste Man".

Folkfesten den 17-18 juni blir kraftfullare än någonsin och då särskilt på lördagen. Då ska några av landets allra starkaste herrar göra sitt yttersta för att kvalificera sig till finalen i "Sveriges Starkaste Man" i klassen -105 kilo. Det blir även en damtävling, även om den inte är SM-kval.

– Det kan bli riktigt roligt, både för barn och vuxna, så jag hoppas verkligen att Kramforsborna kommer ut, säger Börje Westerlind, huvudansvarig för Kramfors folkfest.

I dag ser det ut som att 22 tävlande ska medverka i Kramfors. Många av grenarna är välbekanta för allmänheten då tävlingar av det här slaget ofta visas i tv. Det brukar handla om styrkeprov som att dra bilar eller att kasta sandfyllda 30 kilo tunga ölfat över en högt uppsatt ribba.

– Allt genomförs dagtid på Limstagatan framför scenen. Vi kommer att uppföra en speciell anläggning för tävlingen, berättar Börje Westerlind.

Det är första gången en styrketävling av det här slaget genomförs i Kramfors och det är ett komplett turnerande sällskap som anländer till folkfesten.

– Tävlingen har en hel stab av folk med egna domare och allt. Möjligen kan vi också komma att bygga ut evenemanget på något sätt, vi tittar på det, säger Börje Westerlind.

En annan nyhet är att folkfesten ser ut att förlängas genom att också torsdagskvällen innefattas.

– Vi har en grej på gång då, men jag kan ännu inte berätta vad det är, säger Börje Westerlind.

■■ För mer nyheter om Kramfors, klicka här – och följ Allehanda.se Kramfors på Facebook.