Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nye Miun-rektorn: "Utmanande"

Mittuniversitetets styrelse fick som man ville. Regeringen beslutade på onsdagen att utse Anders Söderholm, professor vid handelshögskolan i Umeå till ny rektor.

Anders Söderholm är professor i företagsekonomi vid Umeå universitet, där han leder en forskargrupp på elva personer. Han har en bakgrund som organisationsvetare och projektforskare.

- Jag har alltid trivts utomordentligt bra med att jobba inom universitetsvärlden. Att nu få möjligheten att representera ett av de nya och innovativa universiteten är en intressant och utmanande möjlighet som jag ser mycket fram emot, säger Anders Söderholm.

Beslutet att vilja vara en del av Mittuniversitetet var därför enkelt att fatta.

- Något som jag mycket gärna vill göra. Som jag ser det nu så är min första uppgift att lära känna Mittuniversitetet och universitetets vänner i näringsliv och samhälle bättre för att därefter bidra till att forma den strategiska agendan för de kommande åren.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60