Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyberg om planerna för Vivstavarv: "Jobbar på att få saker att hända"

Det har gått en månad sedan försäljningen av Vivstavarv presenterades. Den nye ägaren Nicklas Nyberg har haft fullt upp sedan dess.
– Jag lägger ungefär 75 procent av min vakna tid på det här, säger han.

Det var i slutet på januari som det avslöjades att Örnsköldsviksföretaget Nybergs Fastigheter & Förvaltning köpt Vivstavarv av Metsä Board. På en presskonferens berättade då den nya ägaren om några av planerna för området och nu är arbetet med att få dessa att bli verklighet i full gång.

– Jag gör inget annat än att jobba på att få saker att hända. Det här projektet är så stort att det finns många olika alternativ, säger Niklas Nyberg.

Ett av de hetaste spåren för området var att låta datacenter etablera sig på området. Något som kan bli verklighet.

– För någon vecka sedan hade vi ett utländskt företag på besök i tre dagar som vi för resonemang med. Jag kan inte säga så mycket om vad det handlar om, men det kan nog bli något. Det finns extremt bra förutsättningar här.

Medan datacenterspåret fortfarande är hett har planerna på att låta ett fartyg lägga till vid kajen för att inhysa arbetare vid bygget på Östrandsfabriken svalnat något.

– Det verkar som att en stor del av uthyrningen sker på individnivå. Det företag som vi för diskussioner med skulle vilja få till någon sorts blockuthyrning till underentreprenörerna där man hyr ut 50–100 bäddar åt gången. Att hyra ut boende till enskilda personer ger väldigt mycket administration. Det kan gå ändå, men det här är inte vårt huvudfokus just nu, säger Niklas Nyberg.

Efter att affären presenterades har Nicklas Nyberg fått reaktioner från hela Sverige.

– Det har varit väldigt bra respons, det här är något som det har pratas om i fastighetsbranschen runt om i Sverige. Det är ett väldigt intressant projekt.